Arriba a Sant Cugat la cinquena edició del Premi BBVA de Música al Talent Individual
- Els millors joves talents musicals de Catalunya realitzaran la prova final al Conservatori Municipal de Música de Sant Cugat el dissabte 24 d’abril
- Hi participaran 18 alumnes d’un total de 148, que van estar prèviament seleccionats per 23 Conservatoris Professionals, Centres Autoritzats de Grau Professional i Centres Integrats de tot Catalunya
- El Premi està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA, i compta amb la coorganització de l’Associació de Conservatoris de
El dissabte 24 d’abril tindrà lloc la prova final de la 5a edició del Premi BBVA de Música al Talent Individual al Conservatori Municipal de Música de Sant Cugat en la que participaran 18 finalistes d’un total de 148 participants.
El Premi BBVA de Música al Talent Individual, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA i la coorganització de l’Associació de Conservatoris de Catalunya, té per objectiu potenciar la formació musical dels joves músics estudiants per a facilitar que puguin dedicar-se professionalment a la música. Enguany el Premi compta amb la col·laboració del Conservatori Municipal de Música de Sant Cugat.
Aquest Premi és un dels 8 Premis culturals que la FACC porta a terme en temàtiques tan diverses com la literatura, el dibuix i la pintura, la música, el teatre, el cinema de muntanya i l’associacionisme cultural, amb l’objectiu d’ajudar en la difusió i projecció dels professionals i estendre la cultura arreu de Catalunya.
18 estudiants tocaran a la prova final
La prova semifinal de la cinquena edició del Premi, s’ha celebrat enguany de forma virtual, atesa la situació actual de pandèmia. Hi han participat un total de 148 estudiants de música prèviament seleccionats per 23 centres de grau professional de música de tot Catalunya. La xifra ha estat superior a la de l’anterior edició en la que van participar 104 alumnes.
Dels 148 participants, el 81% prové de la província de Barcelona, el 9% de Lleida i el 9% restant, de Tarragona.
La prova final tindrà lloc presencialment el matí del dissabte 24 d’abril al Conservatori Municipal de Música de Sant Cugat. El jurat farà la seva valoració entre els 18 finalistes.
Es concedirà un premi per a cada categoria i també hi podrà haver una menció especial del jurat:
- Categoria Aleví: 500 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, ..En cas de menció del jurat, 200 euros
- Categoria Júnior: 1.000 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures…En cas de menció del jurat, 300 euros
- Categoria Jove: 1.500 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures… En cas de menció del jurat, 400 euros
També es concediran els Premis especial, ACCat a la millor interpretació d’una obra d’un compositor català, consistents en un lot de partitures valorades en 100 euros.
Cada edició té com a seu del Premi i de l’acte de lliurament un Conservatori d’una població catalana diferent. Aquesta 5a edició del Premi se celebrarà a Sant Cugat, i l’han precedit Manresa, Vic, Barcelona i Vila-seca.
Sobre l’acte de lliurament de premis
El veredicte del jurat es farà públic el mateix dissabte 24 d’abril, a les 17 h, en un acte de lliurament de premis que tindrà lloc al mateix Conservatori Municipal de Música de Sant Cugat. L’acte de lliurament serà a porta tancada amb els finalistes, familiars, jurat i organitzadors.
L’acte estarà presentat per Jèssica Sotodosos, periodista de Cugat Mèdia, mijtà estretament vinculat a la vida cultural de Sant Cugat, i comptarà amb l’actuació de Carles Díaz Morros, pianista guanyador en la categoria jove de la darrera edició del Premi a Vila-seca.
Sobre la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA
La majoria d’accions culturals, socials i educatives que porta a terme la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), continuadora de les obres socials de les antigues Caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa a Catalunya, es realitzen en col•laboració amb BBVA.
Entre els seus objectius està el de realitzar iniciatives socials i culturals dirigides a promoure el progrés humà, educatiu i cultural, tot suscitant una consciència ciutadana, participativa, compartida i responsable que impliqui persones i institucions.
Actualment difon la cultura a tot el territori i ajuda a la difusió dels professionals que treballen en àmbits tan diversos com la literatura, la música, la pintura i el dibuix, el teatre, el cinema de muntanya i l’associacionisme. BBVA comparteix aquests mateixos objectius i manté un acord de col•laboració amb la FACC per a fer-los possible.
Sobre l’Associació de Conservatoris de Catalunya
L’Associació de Conservatoris de Catalunya (ACCat) agrupa els Conservatoris i Centres Professionals de Música de Catalunya. Són els únics centres educatius que preparen els estudiants de música mitjançant uns estudis reglats per a l’accés als ensenyaments superiors, i també els únics centres de Catalunya que poden atorgar el Títol Professional de Música.
Aquests centres, que compten amb grans professionals del món musical i pedagògic, imparteixen una formació de qualitat. El resultat d’aquestes fàbriques de talent es pot visualitzar als pòdiums de concursos nacionals i internacionals, a les plantilles d’orquestres d’arreu i amb la projecció internacional de grans músics catalans, tots ells forjats als centres de grau professionals que integren l’Associació de Conservatoris de Catalunya.